جملات آموزنده ، زیبا و دلنشین و اثرگذار دکتر علی شریعتی
دکترعلی شریعتی :
در تاریخ ملتهای مسلمان و توده های محروم در امت اسلامی، فاطمه منبع الهام آزادی و حق خواهی و عدالت طلبی و مبارزه با ستم و قساوت و تبعیض بوده است.
دوستان دکتر شریعتی شعری عاشقانه برایش فرستاده و نظرش را خواسته بود؛ اینطور جواب داد:
«من مدتهاست که از این شعرها لذت نمی برم،عادت ندارم نان مردم را بخورم و درد خودم را داشته باشم.»
روشنفکری مثل طب و تکنیک نیست که از کتابهایی که دانشمندان اروپایی در این رشته نوشته اند بتوان آموخت.روشنفکری، هوشیاری است و در نخستین قدم، شناخت دقیق و راستین تاریخ و فرهنگ خویش.
آن روز که همه به دنبال چشم زیبا هستند تو به دنبال نگاه زیبا باش!
اکثریت همفکرانم که جوانی را در مبارزه فکری بودند تا ازدواج کردند ایستادند، تا پدر شدند به رکوع رفتند، بچه شان 2 تا که شد به سجود و 3 تا که شد افکار حق پرستی از دلشان رفت... عوض شدند طوریکه بعد از 4،5 سال غیر از قیافه آشنا و خاطرات مشترک اشتراکینداریم.
نامم را پدرم انتخاب کرد نام خانودگی ام را یکی از اجدادم، دیگر بس است راهم را خودم انتخاب خواهم کرد.
حسین (ع) بیشتر از آب تشنه لبیک بود، افسوس که به جای افکارش زخمهای تنش را نشانمان دادند و بزرگترین دردش را بی آبی نامیدند.
با هم رفتیم اطراف سبزوار، گشت زنی توی یک دهِ کوچک. آنجا بود که چشم مان افتاد به یک پیرزن کشاورز. با مختصری آب و ملک و گوسفند، صبح تا شب آبیاری و وجین و چرای گوسفندها کارش بود. شوهرش مرده بود و زن، دست تنها، چند تا پسر و دختر را فرستادهبود سر زندگی شان. اول علی سر صحبت را با پیر زن باز کرد و همهی این حرفها را از زبانش کشید؛ بعد رو کرد به ما و با اشتیاق و سرخوشی گفت: «زن روز اینه نه اون قرطیها و عروسکها و دختر و زنای بیکاره که به اسم زن روز قالبمون میکنن.»