حق نوشته

این سایت برای بیان دغدغه های فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی ، و حتی ورزش جوانان و شهر نویسنده و بطور کلی در خصوص مشکلات مردم و جامعه می باشد

حق نوشته

این سایت برای بیان دغدغه های فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی ، و حتی ورزش جوانان و شهر نویسنده و بطور کلی در خصوص مشکلات مردم و جامعه می باشد

حق نوشته

علل فقر و نابرابری

يكشنبه, ۶ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۳۰ ق.ظ

فقر

به طور کلی سطح بالای فقر در کشورمان نشان می دهد که خشکاندن ریشه  فقر در درجه اول نیازمند سازماندهی جامعه و اختصاص منابع مالی است. درکشورما  بحث و جدل  در مورد چگونگی ریشه کن کردن فقر فقط در فصل و زمان  انتخابات  و رقابت های سیاسی مطرح می شود و داغ است و پس از گذر از این موقعیت دیگر همه وعده ها و عهدها  به فراموشی سپرده می شود .  مردم انتظاردارند درکشوری ثروتمند مثل ایران  که در یک منطقه غنی از معادن و ذخائر نفت و گاز  قرار گرفته است  هیچ کس نباید فقیر و نیازمند باشد و یا اگر فقرناشی از تبغیض در برخی مناطق  بی داد می کند  باید نتیجه آن را  در نقص های ساختاری سازمانها وسوء  مدیریت یا مشکلات و ناکارامدی سیاست گذاری ها ی دولت ها بدانیم . 

به طور کلی سطح پایدار فقر در ایران  نشان می دهد که فقر در درجه اول به دنبال شیوه سازماندهی جامعه وسروسامان بخشیدن به ساختار سازمانها و  اختصاص منابع است، چه این منابع مالی یا سایر منابع مانند دسترسی به مسکن، بهداشت و خدمات اجتماعی، آموزش و پرورش و سایر موضوعات  اقتصادی ، خدمات اجتماعی و مسائل فرهنگی و حتی مذهبی یا دارای نقص و نارسایی هستند یا فاقد مدیریت توانمندند .

اگرچه در زمان عمال تحریم ها و اقتصاد مقاومتی ، بعضی از شرایط سیاسی کشور ، فقر و نابرابری ها را بیشتر خودنمایی می کنند و خانواده ها و اقشار کم درآمد بیشتر آسیب خواهند دید  و با کاهش درآمد و خدمات، و تورم  ... درگیر خواهند شد

فقر2

ما می دانیم سطوح مختلفی از فقر در کشورهای مختلف جهان بوِیژه افریقا و امریکای لاتین و برخی کشورهای اسیایی  وجود دارد، اما فقر در آنجا  هم در صد آن و کیفیت و علت آن به روشنی معلوم است یا بعلت استعمار و امپریالیسم و یا بعلت فقر منابع زیر زمینی و دانش و..حتی  شاید در کشورهای دیگر فقر بخاطر اعتیاد یا فرار سرمایه و مهاجرت افراد از کشوری  به کشوری دیگر است یا تنبلی و خواست خود افراد که تمایل به انجام کار نیستند و ماندن در طبقه فقیر به جهت تمایل آنهاست  اما در کشور برخلاف اراده افراد و خواست و علاقه جامعه است فاصله طبقاتی و فقر  بیشتر بعلت بیکاری و توزیع ناعادلانه ثروت و تبعیض می باشد  و رویکردهای مختلف برای اختصاص منابع و ایجادفرصت های برابرو براساس عدالت  منجر به نتایج متفاوت غنی و فقیر  می شود.


در اروپا جوامع کمترین سطوح فقر و نابرابری را دارند و واین پدیده زشت را  با مدیریت آگاهانه  و منطقی  و  نوعدوستی و بشردوستانه  توانسته اند که  فقر رامهار نموده و برای حود و جامعه ای که در آن زندگی می کنند  امنیت پایدار  ایجاد نمایند . این مطلب  عمدتا به این دلیل است که دولتهای اروپایی  برای تامین حداقل سطح درآمد کافی و دسترسی مناسب به خدمات و امکانات متناسب با نیازهای اولیه زندگی یک انسان ، از طریق سیستم حمایت های اجتماعی و از طریق  تضمین اولویت کرامت و سلامت و حداقل دستمزد، را انتخاب می کنند. آنها معمولا  از طریق دریافت  مالیات از ثروتمندان متمول و حقوق بگیران نجومی  و سیستم های دیگر درتوزیع ثروت و گسترش عدالت و برابری موثر هستند.تا فاصله طبقاتی را کمتر نمایند و این رویکرد در بین ملت ها براساس احساس نفرت داشتن از تبعیض بین انسانهاست . 

فقر4فقر

عوامل کلیدی

در کشور ما تبعیض ، توزیع ناعادلانه ثروت و  سوءمدیریت عدم  نظارت بر کیفیت هزینه منابع و  عملکرد  مدیران و شیوه اجرایی و اولویت ها تخصیص منابع  ، از عوامل کلیدی ازدیاد و گسترش مجرومیت به شمار می آید که یک خانواده و افراد آن  را در معرض خطر فقر قرار می دهد.

بیکاری (درآمد اندک  و یا نداشتن امنیت شغلی  )، زیرا این امر دسترسی به درآمد مناسب را کاهش می دهد و مردم را از داشتن رفاه اجتماعی و امنیت و سلامت جدا می کند .  سطح پایین آموزش  کمی وکیفی و عدم آگاهی  و ترک تحصیل و فقدان مهارت ها، و نداشتن حمایت و بهداشت کم در بین افراد در جامعه نا امنی ایجاد می کند ،  زیرا این امور افراد جامعه و خانواده ها را برای ساختن زندگی نسبتا شرفتمندانه برای حفظ کرامت محدود می کند و  توانایی افراد جامعه را  در دسترسی به شغل های مناسب برای توسعه خود و به طور کامل در جامعه  دچار مشکل حاد می نماید . 

در کشور ما که هنوز فرهنگ اجدادی وساختار سنتی و قدیمی برخانواده و خانواده های بزرگ که به  وابسته والدین خود هستند حاکم است به دلیل وسعت خانواده و عئله مندی بیشتر دچار انواع  فقر می شوند ؛ زیرا آنها هم هزینه های بیشتری را متحمل می شوند ، هم درآمد کمتری دارند و برای جبران هزینه ها مجبور به انجام مشاغل سخت بیشتری را برای کسب درآمد  انجام می دهند .

فقرا

از سوی دیگر زنان بی سرپرست و یا بد سرپرست  به طور کلی بیشتر درگیر فقر هستند، زیرا آنها کمتر به اشتغال مشغول هستند، اگر هم مستمری بگیرباشند که اغلب تحت پوشش بنکاههای امداد ی هم نیستند ،  یا حقوق بازنشستگی کمتری دریافت می کنند ، مجبورند برای گذران زندگی خود و فرزندانشان علیرغم جوانی و یا کهولت سن بعلت نداشتن مهارت و تخصص  بیشتر درکارهای خدماتی سطح پائین و یا پرزحمت و طاقت فرسایی مشغول شوند  که با گذشت زمان آنها رادرگیر سوء تغذیه و  بیماری ها و فرسایش جسمی و روحی  کرده و افزایش هزینه های روزمره درمان  می نماید که در نهایت جهت معالجه و درمان  هزینه های اجتماعی سنگینی را بردولت و جامعه تحمیل می نماید  .

برخی این افراد  به دلیل اینکه آنها به ویژه از تبعیض رنج می برند و در نتیجه شانس بیشتری برای دسترسی به امکانات و رفاه اجتماعی ندارند ، اغلب مجبور به زندگی درحاشیه شهر ها و  محیط های محروم و فاقد دسترسی به خدمات ضروری می باشند.


سعید بغلانی صوینخی

خادم مردم آبادان 


  • سعید بغلانی صوینخی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی